ZIELONA SAŁATKA NA CIEPŁO Z FENKUŁEM, CIECIERZYCĄ i CZARNYM SEZAMEM

SKŁADNIKI:

 BIAŁKA:  ciecierzyca z puszki

WARZYWA:   fenkuł, zielone szparagi, groszek cukrowy, cukinia, natka pietruszki

 TŁUSZCZE:     olej sezamowy, sos sojowy

 NEUTRALNE:  zioła, sól , sezam czarny

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciecierzycę odsączyć z zalewy.

Warzywa przygotować do grilowania : fenkuł pokroić w piórka, cukinię w krążki, szparagi wzdłuż. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię grilową, posypać ziołami suszonymi, na krótko zgrilować  polewając 2 łyżkami oleju sezamowego i 2 łyżkami sosu sojowego . Na koniec posypać czarrym sezamem i wymieszać z ciecierzycą.

 

 

 

Zobacz w naszym sklepie