ZAPIEKANKA Z CUKINII I SEREM KOZIM

SKŁADNIKI:

 BIAŁKA:  ser kozi

WARZYWA:   cukinia, pomidory z puszki , cebula, suszone pomidory

 TŁUSZCZE:     BIO olej  rzepakowo-lniany 5%

 NEUTRALNE:  zioła, sól, pieprz, czosnek

 

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię zetrzeć na tarce w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, razem z ziołami, czosnkiem, dodać pomidory z puszki, suszone pomidory i przyprawić do smaku . Warstwę cukinii  ułożyć w żaroodpornym naczyniu , posypać ziołami i startym serem, na to nałożyć kolej ą warstwę cukinii i sera i na końcu zalać wszystko sosem pomidorowym. Włożyć do gorącego piekarnika i zapiekać w otwartym garnku w temp 180 stopni ok 30 min.

 

 

Upload Image...

Zobacz w naszym sklepie