TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKAMI, ZIELONĄ PASTĄ CURRY I ŻYTNIM MAKARONEM

SKŁADNIKI:

 BIAŁKA:  boczniaki / shiitake

WARZYWA:   cebula, papryka, szczypiorek, kukurydza

 TŁUSZCZE:     olej kokosowy extra virgin , mleczko kokosowe 19% tłuszczu

 NEUTRALNE:   sól, pieprz, czosnek, imbir, czerwona pasta curry

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować wg przepisu al dente.

Warzywa pokroić w kosteczkę  i udusić na niewielkiej ilości oleju . Boczniaki pokroić w cienkie paseczki i dorzucić do warzyw. dodać 2 łyżeczki pasty curry, wyciśnięty czosnek i starty imbir.  Dolać wodę i gotować ok 10 min . Na koniec dodać mleczko kokosowe, dorzucić makaron  i po ok 2 min gotowe.

 

 

Upload Image...

Zobacz w naszym sklepie