Ratatui z serem kozim

SKŁADNIKI:

 BIAŁKA: serek kozi

 WARZYWA: cebula czerwona, cukinia, bakłażan, papryka czerwona, suszone pomidory

 TŁUSZCZE: oliwa z oliwek lub olej rzepakowo-lniany (5%)

 NEUTRALNE:  zioła , sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię i bakłażana kroimy w cieńkie plastry, bakłażana solimy żeby nie był gorzki. Cebulę kroimy w piorka a paprykę w paski. Warzywa naprzemiennie układamy na formie do tarty . Posypujemy ziolami i polewamy olejem- najlepiej używac takie oleje które mogą być traktowane w wysokich temperaturach.  . Formę wkladamy do gorącego  piekarnika i grilujemy góra-dół na 190 st C . Po ok 20-25 minutach dokladamy pomiędzy warzywa ser w plastrach i pieczemy ok 5 min.

 

 

Zobacz w naszym sklepie