Wyświetlanie wszystkich 21 wyników


Czy wiesz, że rośliny strączkowe są bogatym źródłem białka? To właśnie nimi weganie i wegetarianie często „zastępują” mięso. Jednak nie tylko ci, którzy rezygnują z jego spożywania powinni sięgać po zdrowe strączki – znakomicie przysłużą się one bez wyjątku każdemu z nas. Rośliny strączkowe, poza dużą ilością białka cechują się także zawartością witamin z grupy B, zdrowych tłuszczów oraz lecytyny, dobroczynnie wpływającej na działanie układu nerwowego. Mimo dość wysokiej ilości węglowodanów, po ugotowaniu zyskują stosunkowo niski indeks glikemiczny, dzięki czemu mogą być spożywane przez diabetyków. Szukasz wysokiej jakości roślin strączkowych? Sprawdź nasza ofertę bogatą w wysokiej jakości strączki – z pewnością znajdziesz te, które idealnie wpasują się w twój zdrowy, codzienny jadłospis.