Wyświetlanie wszystkich 3 wyników


Wciąż pokutuje mit mówiący, że grzyby nie niosą ze sobą żadnych, cennych wartości odżywczych. Jest wprost przeciwnie! Określone gatunki grzybów gwarantują nam zastrzyk łatwo przyswajalnych witamin i minerałów. Dodatkowo, jako, że mają niewiele kalorii, pomagają w utrzymaniu prawidłowej masy ciała – wiele zależy rzecz jasna od tego, w jaki sposób je przyrządzimy. Grzyby dostarczą nam również błonnika pokarmowego, który wspomaga trawienie i powoduje uczucie sytości. Niewiele osób wie, że grzyby są również bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia organizmu, wzmacniają system odpornościowy, a także działają przeciwrakowo. Oferujemy najlepszej jakości gatunki grzybów, które znajdą zastosowanie w każdej, zdrowej kuchni. Z ich wykorzystaniem przygotujesz proste, zdrowe, a zarazem pyszne potrawy!