FALAFEL Z PASTĄ Z CIECIERZYCY

SKŁADNIKI:

 BIAŁKA:  ciecierzyca

WARZYWA:   cebula, papryka peperoni, awokado , szalotka , natka pietruszki

 TŁUSZCZE:     BIO olej  rzepakowo-lniany 5% lub olej kokosowy rafinowany

 NEUTRALNE:  przyprawy, zioła, czosnek,

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciecierzycę sucha namoczyć  przez noc w wodzie. Zmielić odcedzoną cieciorkę  z cebulą i czosnkiem dodając soli,pieprzu ,kolendr, gorczycy, kuminu i natki pietruszki. Całość  wymieszać i włożyć do schłodzenia do lodówki .  Uformować kulki i usmażyć na oleju

Do tego pasta z ciecierzycy – zmiksować  gotowaną cieciorkę z papryka peperoni,  awokado i szalotką

 

 

Upload Image...

Zobacz w naszym sklepie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *