AJURWEDYJSKIE NALEŚNIKI Z CUKINIĄ

SKŁADNIKI:

BIAŁKO:   ajurwedyjska mąka z ciecierzycy

 TŁUSZCZE:     olej  kokosowy rafinowany

 NEUTRALNE:  ajurwedyjskie przyprawy , sól

 

PRZYGOTOWANIE:

100 g ciasta naleśnikowego w proszku wymieszaj z około 200 ml (lub mniej) wody gazowanej i pozostaw na 20 minut do napęcznienia. Smaż na średnim ogniu na małej ilości oleju. Dla jeszcze lepszego smaku możesz dodać więcej czarnuszki i soli . Polecamy smażenie na patelni jednocześnie 4 małych naleśników.

Propozycje przyrządzenia:

Naleśniki pomidorowe: 100 g ciasta w proszku wymieszaj z 150 ml wody gazowanej i pozostaw na 10 minut do napęcznienia, pokrój 1-2 pomidory w drobną kostkę i wymieszaj z ciastem. Smaż małe naleśniki na średnim ogniu.

Naleśniki z cukinią: 100 g ciasta naleśnikowego w proszku wymieszaj z 150 ml wody gazowanej i pozostaw na 10 minut do napęcznienia, zetrzyj 1-2 cukinie na tarce i wymieszaj z ciastem. Smaż małe naleśniki na średnim ogniu.

 

 

Zobacz w naszym sklepie